LOGO Norrby Muskelvård

Vad innebär TuiNa massage?

TuiNa massagen

Detta är en mycket djupgående behandling som jag varmt kan rekommendera om du önskar en kraftfullare massage som både går på djupet, lindrar smärta och är avslappnande. 

Jag masserar igenom hela kroppen efter ett system utmed meridianerna - även huvud och ansikte - utan olja och bearbetar aktuella akupunkturpunkter. Förutom att den påverkar muskler och leder berör den även organen.

En  annan mycket effektiv smärtlindrande metod är den relativt nya moderna akupunkturmetoden - AcuNova. Läs mer här >

Vad är kinesisk massage bra för?

  • slappnar av muskler och senor
  • aktiverar energin
  • förbättrar blodcirkulationen
  • skingrar ansamlingar
  • minskar svullnad
  • befriar smärta
  • lindrar muskelkramper

Hur kineserna förklarar Tui Na

 Tui Na är en flera tusen år gammal form av helande som utvecklats från traditionell kinesisk läkekonst och användes för att bota och förebygga sjukdomar utan droger eller instrument. Den kinesiska massagen är en kraftfull, läkande och förebyggande  metod för att återställa Qi´s naturliga flöde och skapa balans mellan yin och yang.

Enligt TCM (traditionell kinesisk medicin) har allt levande en livsenergi - Qi. Qi betraktas också som universell energi.

 Chu Xi , en kinesisk filosof sa "Livet är som ett lån från den allmänna energin". 

Qi flödar genom ett unikt system av meridianer (energisystem) i kroppen. Sjukdomar och obalanser beror på störningar i detta subtila flöde och kan ha många orsaker. Stagnation i Qi och blod orsakar smärta, t ex muskelspänningar. Genom att lösa stagnationen kommer cirkulationen av Qi  igång och smärtan lindras.

Känslor är också energi, vilka har stor påverkan på Qi´s rörelse. Fastnar vi i en känsla pga att vi inte bearbetat eller levt ut den kan det bli en blockering som gör att Qi inte kan flöda fritt, vilket kan skapa en obalans som så småningom kan leda till både fysiska och psykiska symtom.